Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

2 db csirkemell supreme
só, bors
2 - 4 ek olaj
8 - 10 szál kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek sós vaj

A burgonyapüréhez

500 g burgonya
4 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma
só, bors
200 - 250 g hideg vaj
1 csokor friss snidling
40 g parmezán

A mártáshoz

200 ml csirkealaplé-redukció (3 l alaplé leforralva)
40 ml habtejszín
1 csipet sáfrány (nagyobb)
½ tk dijoni mustár
½ ek hideg vaj
10 - 15 szál szál kakukkfű
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkemell supreme sáfrányos mártással

Ez a recept egy igazi ízbomba! Egyszerű bisztróétel, amivel simán le tudjátok nyűgözni a családot, ha épp egy ropogós bőrű, szaftos csirkére vágynak. Ha pedig esetleg még nem találkoztatok a supreme darabolási móddal, ami annyit jelent, hogy a csirkemellen a szárny felső csontja is rajta marad, az előző videómból azt is el tudjátok lesni (a linket keressétek a recept alján)!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

2 db csirkemell supreme
só, bors
2 - 4 ek olaj
8 - 10 szál kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek sós vaj

A burgonyapüréhez

500 g burgonya
4 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma
só, bors
200 - 250 g hideg vaj
1 csokor friss snidling
40 g parmezán

A mártáshoz

200 ml csirkealaplé-redukció (3 l alaplé leforralva)
40 ml habtejszín
1 csipet sáfrány (nagyobb)
½ tk dijoni mustár
½ ek hideg vaj
10 - 15 szál szál kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük. Eközben a póréhagymát hosszában félbevágjuk, szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és megfonnyasztjuk az olívaolajon.

Amikor a burgonya megfőtt, még melegen, egy burgonyanyomó segítségével rányomjuk a póréhagymára. A vajat fokozatosan adagolva, folyamatos keverés mellett (ez azért fontos, hogy emulgeáljuk a vajat a burgonyával, és ne csapódjon ki) beledolgozzuk a burgonyába. Belevágjuk a snidlinget, belereszeljük a parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Csirkemell supreme sáfrányos mártással

A mártáshoz a csirkealaplé-redukciót, a tejszínt, a sáfrányt és a mustárt összebugyogtatjuk, aztán elzárjuk a hőt. Beledobjuk a vajat, és folyamatos mozgatás mellett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és hagyjuk benne aromatizálódni.

Ha egy egész csirkét vettetek, a csirkemell supreme darabokat ti is simán levághatjátok otthon – ebben a videóban megnézhetitek, hogyan érdemes nekiállni. Ha pedig megvannak a tökéletes csirkemellek, sózzuk, borsozzuk, és az olajon, a bőrével lefelé, közepes-magas hőmérsékleten pirosra sütjük, majd megfordítjuk. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a fokhagymát, a vajat, és még pár percig pirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük (mérettől függ az idő).

Ha tetszett a csirkemell supreme receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások