Hozzávalók
A csirkéhez
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 - 3 ek egész tarkabors
- 1 dl száraz vörösbor
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
- só
- bors
A körethez
- 40 dkg krumpli
- 1 kis csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só
Hozzávalók
A csirkéhez
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 - 3 ek egész tarkabors
- 1 dl száraz vörösbor
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
- só
- bors
A körethez
- 40 dkg krumpli
- 1 kis csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só
A tarkaborsot mozsárban kicsit összetörjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, olívaolajjal megkenegetjük, sózzuk, majd végül a tarkaborssal bedörzsöljük őket.
Olívaolajon kisütjük a csirkehúsokat majd félretesszük őket egy tányérra, amit lefedünk alufóliával. A serpenyőben letapadt pörzsanyagokat, bors maradványokat jó minőségű vörösborral felöntjük, és addig forraljuk, amíg elforr az alkohol. Végül felöntjük tejszínnel, majd még egy adag színes borssal és sóval fűszerezzük.
Kevés olívaolajat hevítünk egy forró serpenyőben, majd az előfőzött krumplit feldaraboljuk és pirítani kezdjük benne. A felaprított petrezselymet is hozzáadjuk, hogy az is ropogósra piruljon, majd az egészet megsózzuk és ha a krumpli aranybarna színt kapott, már tálalhatunk is.