Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Csirkés Bun Cha

Hozzávalók

2
főre
+
250 g rizstészta cérnametélt
250 g csirkemell
2 ek olaj
1 szál sárgarépa
1 db kígyóubi
1 nagy csokor friss koriander
1 marék mungóbabcsíra
0.25 fej jégsaláta

A csirke marinádjához

4 cm-es friss citromnád
1 ek lime facsart leve
1 ek halszósz
2 tk szójaszósz
1 tk barna cukor
1 gerezd fokhagyma
2 tk olaj

A dresszinghez

50 ml halszósz
4 ek rizsecet
½ db lime leve
2 tk barna cukor
50 ml víz
1 gerezd fokhagyma
1 mk chilipehely

A tálaláshoz

1 db lime
1 db piros chili
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés Bun Cha

A Bun Cha egy hideg, vietnámi tésztasaláta. Ne ijedjetek meg a halszósztól, egyáltalán nem lesz halízű a kaja, viszont a csirke iszonyú puha lesz tőle, a dresszing pedig zseniálisan feldobja a friss zöldségeket és a tésztát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g rizstészta cérnametélt
250 g csirkemell
2 ek olaj
1 szál sárgarépa
1 db kígyóubi
1 nagy csokor friss koriander
1 marék mungóbabcsíra
0.25 fej jégsaláta

A csirke marinádjához

4 cm-es friss citromnád
1 ek lime facsart leve
1 ek halszósz
2 tk szójaszósz
1 tk barna cukor
1 gerezd fokhagyma
2 tk olaj

A dresszinghez

50 ml halszósz
4 ek rizsecet
½ db lime leve
2 tk barna cukor
50 ml víz
1 gerezd fokhagyma
1 mk chilipehely

A tálaláshoz

1 db lime
1 db piros chili
Bevásárlólistához adom

A marinádhoz a hozzávalókat egy tálba rakjuk és egészben belerakjuk a csirkemellet. Minimum fél órán át pácoljuk. Ezután az olajon közepes hőmérsékleten körbepirítjuk, majd alufóliával lefedve lassú tűzön 10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk 5 percig állni, majd felszeleteljük.

A rizstésztát egy tálba rakjuk, megsózzuk és felöntjük annyi felforralt vízzel, ami teljesen ellepi. 6-7 percig hagyjuk benne állni. A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk.

A zöldségeket felvágjuk: a jégsalátát vékony csíkokra, a répát gyufaszál nagyságúra. Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét és kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.

A csirkés bun cha tálalása

Tálalásnál egy mélyebb tányérba rakjuk az alapanyagokat: a sült csirkét, répát, koriandert, mungóbabcsírát, uborkát, jégsalit és a tésztát. Az egészet leöntjük egy kevés dresszinggel. Chilivel megszórva és egy lime gerezddel tálaljuk.

Ha tetszett a Bun Cha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások