Hozzávalók
- 250 g rizstészta cérnametélt
- 250 g csirkemell
- 2 ek olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 db kígyóubi
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 marék mungóbabcsíra
- 0.25 fej jégsaláta
A csirke marinádjához
- 4 cm-es friss citromnád
- 1 ek lime facsart leve
- 1 ek halszósz
- 2 tk szójaszósz
- 1 tk barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk olaj
A dresszinghez
- 50 ml halszósz
- 4 ek rizsecet
- ½ db lime leve
- 2 tk barna cukor
- 50 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chilipehely
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 1 db piros chili
Hozzávalók
- 250 g rizstészta cérnametélt
- 250 g csirkemell
- 2 ek olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 db kígyóubi
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1 marék mungóbabcsíra
- 0.25 fej jégsaláta
A csirke marinádjához
- 4 cm-es friss citromnád
- 1 ek lime facsart leve
- 1 ek halszósz
- 2 tk szójaszósz
- 1 tk barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk olaj
A dresszinghez
- 50 ml halszósz
- 4 ek rizsecet
- ½ db lime leve
- 2 tk barna cukor
- 50 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chilipehely
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 1 db piros chili
A marinádhoz a hozzávalókat egy tálba rakjuk és egészben belerakjuk a csirkemellet. Minimum fél órán át pácoljuk. Ezután az olajon közepes hőmérsékleten körbepirítjuk, majd alufóliával lefedve lassú tűzön 10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk 5 percig állni, majd felszeleteljük.
A rizstésztát egy tálba rakjuk, megsózzuk és felöntjük annyi felforralt vízzel, ami teljesen ellepi. 6-7 percig hagyjuk benne állni. A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk.
A zöldségeket felvágjuk: a jégsalátát vékony csíkokra, a répát gyufaszál nagyságúra. Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét és kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.
Tálalásnál egy mélyebb tányérba rakjuk az alapanyagokat: a sült csirkét, répát, koriandert, mungóbabcsírát, uborkát, jégsalit és a tésztát. Az egészet leöntjük egy kevés dresszinggel. Chilivel megszórva és egy lime gerezddel tálaljuk.
Ha tetszett a Bun Cha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!