Hozzávalók
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 csokor újhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 marék friss bazsalikom
- 400 g tejföl
- 1 db tojás
- 100 ml tej
- 1 mk fokhagymapor
- 300 g fodros nagykocka tészta
- 300 g trappista sajt
Csirkés-sajtos rakott tészta
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 csokor újhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 marék friss bazsalikom
- 400 g tejföl
- 1 db tojás
- 100 ml tej
- 1 mk fokhagymapor
- 300 g fodros nagykocka tészta
- 300 g trappista sajt
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát. A csirkemellet 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, rárakjuk a hagymás alapra, megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a bazsalikommal. A tejfölt összekeverjük a tojással, a tejjel, a fokhagymaporral, sóval és borssal.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a felét egyenletesen eloszlatjuk egy kiolajozott tepsi aljában. Jöhet rá a csirkés-hagymás keverék, utána a tészta másik fele, majd leöntjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.