Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Csirkés töltött batyu

Hozzávalók

24
darabhoz
+
200 g csirkemell
2 csomag leveles tészta
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 gerezd fokhagyma
5 ek frissen reszelt parmezán
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
1 tk őrölt szerecsendió
1 db tojássárgája
magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés töltött batyu

Ez az egyik legjobb hétköznap esti vacsi, amit simán elkészíthettek akár partikajának is! Ha már unjátok a natúr sült csirkét, dobjátok össze ezt a szuper fűszervajat hozzá és csomagoljátok levelestésztába! Isteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

24
darabhoz
+
200 g csirkemell
2 csomag leveles tészta
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 gerezd fokhagyma
5 ek frissen reszelt parmezán
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
1 tk őrölt szerecsendió
1 db tojássárgája
magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat a sajttal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott fűszerekkel és berakjuk a hűtőbe picit. A leveles tésztát 24 téglalap alakú egyenlő részre osztjuk, a szélére rakjuk a csirkedarabokat (úgy, hogy a szélét le tudjuk zárni) és mindegyik tetejére egy kis kanállal a fűszervajból. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összeragasztjuk. Lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk magokkal és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások