Hirdetés

Csirkés töltött batyu

Hozzávalók

Hozzávalók
24
db-hoz
200 g csirkemell
2 csomag leveles tészta
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 gerezd fokhagyma
5 ek frissen reszelt parmezán
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
1 tk őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
só, bors
olívaolaj
Hirdetés

Csirkés töltött batyu

Ez az egyik legjobb hétköznap esti vacsi, amit simán elkészíthettek akár partikajának is! Ha már unjátok a natúr sült csirkét, dobjátok össze ezt a szuper fűszervajat hozzá és csomagoljátok levelestésztába! Isteni lesz!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
24
db-hoz
200 g csirkemell
2 csomag leveles tészta
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 gerezd fokhagyma
5 ek frissen reszelt parmezán
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
1 tk őrölt szerecsendió
1 tojássárgája
magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
só, bors
olívaolaj

A csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat a sajttal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott fűszerekkel és berakjuk a hűtőbe picit. A leveles tésztát 24 téglalap alakú egyenlő részre osztjuk, a szélére rakjuk a csirkedarabokat (úgy, hogy a szélét le tudjuk zárni) és mindegyik tetejére egy kis kanállal a fűszervajból. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összeragasztjuk. Lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk magokkal és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások