Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 400 g csirkemell filé
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor zöld spárga (500 g)
- 80 g sajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
Csőben sült spárgás csirke
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 400 g csirkemell filé
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor zöld spárga (500 g)
- 80 g sajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
A csőben sült spárgás csirke egy rém egyszerű, ám annál ízletesebb étel. Ehhez a csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Egy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten, oldalanként 4 perc alatt lepirítjuk az olajon.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk egy gyorsforralóban és kicsit lepirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, krémesre főzzük, sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót.
A spárga vastag szárát eltávolítjuk, a megmaradt részét 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd lobogó, bő, sós vízbe dobjuk 3 percre, ezután leszűrjük, és belekeverjük a besamelbe.
Az elősütött csirkemellet egy tepsire rakjuk, ráöntjük a spárgás besamelt, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük hogy a sajt megpiruljon rajta.
- Elkészítési idő: 40-50 perc
Ha tetszett a csőben sült spárgás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!