Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 450 g tejföl
- 60 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- kevés szerecsendió, só, bors
- 150 g reszelt sajt (pl trappista, vagy fehér cheddar)
Életed legfinomabb sajtos-tejfölös csirkéje
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 450 g tejföl
- 60 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- kevés szerecsendió, só, bors
- 150 g reszelt sajt (pl trappista, vagy fehér cheddar)
Fotó: Szilágyi NóriA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy tepsiben, olajon pár perc alatt körbepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A lepirított hagymát összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, sóval, borssal, reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A csirkemelleket egy kisebb sütőtálba rakjuk, leöntjük a fűszeres, tejfölös öntettel és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, az első 30 percben alufóliával, utána a fólia nélkül. Steak burgonyával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.