Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek Hamé eperlekvár
- 2 ek sűrű balzsamecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
A körethez
- 300 g mirelit zöldborsó
- 50 g fetasajt
- 1 csokor friss petrezselyem (kicsi)
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 2 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek Hamé eperlekvár
- 2 ek sűrű balzsamecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
A körethez
- 300 g mirelit zöldborsó
- 50 g fetasajt
- 1 csokor friss petrezselyem (kicsi)
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 2 ek szeletelt mandula
Egy keverőtálban az eperlekvárt, a balzsamecetet a fokhagymával, sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Ebbe a pácba rakjuk a felszeletelt csirkemellet és addig pihentetjük, amíg elkészül a köret.
A borsót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jéghideg vízben lehűtjük. Egy keverőtálban összekeverjük a vékonyra szeletelt újhagymát, apróra vágott petrezselymet, morzsolt fetát, 2 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk és a borsót is belekeverjük.
Egy száraz serpenyőben a szeletelt mandulát lepirítjuk, kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon az előzőleg bepácolt csirkét megsütjük. A csirkét a mandulával megszórva, a fetás borsósalátával tálaljuk.