Hozzávalók
A raguhoz
- 1 kg csirkemell
- 2 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- 900 ml víz
- 350 g tejföl
- 150 g trappista sajt
A palacsintához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 30 ml olaj + kevés a sütéshez
Erdélyi rakott palacsinta
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 kg csirkemell
- 2 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- 900 ml víz
- 350 g tejföl
- 150 g trappista sajt
A palacsintához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 30 ml olaj + kevés a sütéshez
A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, rárakjuk a paradicsompürét és kicsit lepirítjuk. Ráöntjük a víz harmadát és addig főzzük, amíg el nem tűnik a víz fele. Ezt még egyszer ugyanígy megismételjük. Az utolsó adag vizet beleöntjük és a kockákra vágott csirkét is belerakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig rotyogtatjuk, amíg a csirke meg nem puhul. A legvégén a tejfölt is belekeverjük, majd elzárjuk.
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük és egy teflon serpenyőben, merőkanalanként, a hagyományos módon palacsintát sütünk belőle (ha kell, minden adag előtt vékonyan olajozzuk ki a serpenyőt). A megsült palacsintákat kb. 2-3 cm vastagságú csíkokra vágjuk, belekeverjük a pörkölt alapba, és enyhén kiolajozott kb. 15×20 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Ráreszeljük a sajtot és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.