Hirdetés

Erdélyi rakott palacsinta

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

1 kg csirkemell
2 ek olaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ½ ek pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
900 ml víz
350 g tejföl
150 g trappista sajt

A palacsintához

200 g liszt
2 db tojás
400 ml tej
200 ml víz
1 tk sütőpor
1 tk só
30 ml olaj + kevés a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Erdélyi rakott palacsinta

Ez a recept tulajdonképpen a hortobágyi húsos palacsinta durván megúszós verziója, sok sajttal egybesütve. :D A szerkesztőség imádta, tuti, hogy ti is szeretni fogjátok! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A raguhoz

1 kg csirkemell
2 ek olaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ½ ek pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
900 ml víz
350 g tejföl
150 g trappista sajt

A palacsintához

200 g liszt
2 db tojás
400 ml tej
200 ml víz
1 tk sütőpor
1 tk só
30 ml olaj + kevés a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, rárakjuk a paradicsompürét és kicsit lepirítjuk. Ráöntjük a víz harmadát és addig főzzük, amíg el nem tűnik a víz fele. Ezt még egyszer ugyanígy megismételjük. Az utolsó adag vizet beleöntjük és a kockákra vágott csirkét is belerakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig rotyogtatjuk, amíg a csirke meg nem puhul. A legvégén a tejfölt is belekeverjük, majd elzárjuk.

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük és egy teflon serpenyőben, merőkanalanként, a hagyományos módon palacsintát sütünk belőle (ha kell, minden adag előtt vékonyan olajozzuk ki a serpenyőt). A megsült palacsintákat kb. 2-3 cm vastagságú csíkokra vágjuk, belekeverjük a pörkölt alapba, és enyhén kiolajozott kb. 15×20 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Ráreszeljük a sajtot és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások