Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 12 db csirekeszárny
- só
- 1 csomag sütőpor
A coleslawhoz
- 200 g lilakáposzta
- 200 g fejes káposzta
- 1 db sárgarépa
- 50 g márványsajt
- 1 db görög joghurt (nagy doboz)
- 3 ek majonéz
- só, bors
- 1 tk porcukor
A Zé-féle megúszós Buffalo szószhoz
- 100 g vaj
- 4 ek Tabasco Chipotle szósz 🔥🔥🔥
Extra csípős Buffalo csirkeszárnyak
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 12 db csirekeszárny
- só
- 1 csomag sütőpor
A coleslawhoz
- 200 g lilakáposzta
- 200 g fejes káposzta
- 1 db sárgarépa
- 50 g márványsajt
- 1 db görög joghurt (nagy doboz)
- 3 ek majonéz
- só, bors
- 1 tk porcukor
A Zé-féle megúszós Buffalo szószhoz
- 100 g vaj
- 4 ek Tabasco Chipotle szósz 🔥🔥🔥
Az alaposan megmosott csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket félrerakjuk (alaplébe jó lesz az). A másik két szárnyrészt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, rászórunk egy zacskó sütőport és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsi fölé grillrácsot rakunk, rápakoljuk a szárnyakat, és mehetnek is egy előmelegítés nélküli sütőbe, amit 230 fokra kezdünk hevíteni. A sárgarépát és a káposztákat lereszeljük. Egy tálba tesszük a márványsajtot, a joghurtot és a majonézt, borsozzuk és miután kikevertük, a reszelt zöldségekhez adjuk. Jöhet még egy adag só, bors és a porcukor is. Az egészet jó alaposan összekeverjük és kész is. A csirkeszárnyakat 25 perc után átforgatjuk és tovább sütjük, összesen 40-45 percet kell a sütőben tölteniük.
Ez idő alatt elkészítjük a Buffalo szószt: a vajat egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a Tabasco Chipotle szószt és folyamatosan mozgatva a lábast összeolvasztjuk őket anélkül, hogy a vaj felforrna, így lesz a mártásunk szép homogén állagú. A megsült szárnyakat egy tálba tesszük, ráöntjük a Buffalo szószt és alaposan összekeverjük, hogy mindenhol jól bevonja a máz a húsokat. A salátával tálalva abbahagyhatatlan cucc!