Hozzávalók
A steakhez
- 2 szelet 2-3 cm vastag fehérpecsenye
- só, bors
- 30 g vaj
- 2 ek olívaolaj
A sült tört krumplihoz
- 500 g krumpli
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 50 g vaj
A pesztóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g pisztácia
- só, bors
- olívaolaj
- 30 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom levele
- 1 tk balzsamecet
Hozzávalók
A steakhez
- 2 szelet 2-3 cm vastag fehérpecsenye
- só, bors
- 30 g vaj
- 2 ek olívaolaj
A sült tört krumplihoz
- 500 g krumpli
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 50 g vaj
A pesztóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g pisztácia
- só, bors
- olívaolaj
- 30 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom levele
- 1 tk balzsamecet
A sült tört krumplihoz a krumplit felkockázzuk, sós vízben ¾-ig puhára főzzük, majd kiborítjuk egy tepsire. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült, kiszedjük, az egyik felét összetörjük a vajjal a másik felét pedig belekeverjük a pürébe.
A steaket sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben a felmelegített olajon és vajon oldalanként 3-4 perc alatt, közepesen magas hőmérsékleten megsütjük úgy, hogy közben folyamatosan locsolgatjuk a vajjal. Ha megsült, kivesszük, és alufóliával letakarva hagyjuk pihenni 15 percet.
A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk annyi olívaolajjal, hogy egy kicsit hígabb szószt kapjunk.
A krumplipürét a felszeletelt steakkel és a pesztóval meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a fehérpecsenye házi pesztóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!