Hozzávalók
- 2 db sertésszűz (300-350 grammosak)
- 2 ek olaj
- 3 szelet füstölt szalonna
- 1 nagy tk paradicsompüré
- 4 - 5 levél kelkáposzta
- 4 szál virsli
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- liszt
- só, bors
- ½ mk majoranna
Frankfurti szelet
Hozzávalók
- 2 db sertésszűz (300-350 grammosak)
- 2 ek olaj
- 3 szelet füstölt szalonna
- 1 nagy tk paradicsompüré
- 4 - 5 levél kelkáposzta
- 4 szál virsli
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- liszt
- só, bors
- ½ mk majoranna
A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.
A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. Köretnek rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk mellé.