Hirdetés

Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Hozzávalók

80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
1 fej nagyobb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
½ l világos sör
½ l víz
2 tk római kömény
2 tk koriander
3 db dearbol paprika
3 db kasmiri paprika
3 db chipotle morita paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstös marharagu egyenesen Mexikóból

Különleges chilipaprikák érkeztek a Street Kitchen bázisára, és mi rögtön elkezdtünk azon ötletelni, hogy milyen ételeket lehetne készíteni velük. Van egy csomó kaja már a listánkon, de most egy mexikói pörkölt következik, amit a füstös ízvilág, a sok sör és a 3 óra alatt omlósan puhára főtt marhahús tesz naggyá. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
1 fej nagyobb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
½ l világos sör
½ l víz
2 tk római kömény
2 tk koriander
3 db dearbol paprika
3 db kasmiri paprika
3 db chipotle morita paprika
Bevásárlólistához adom

A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst. Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.

A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások