Hozzávalók
- 80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db pritaminpaprika
- ½ l világos sör
- ½ l víz
- 2 tk római kömény
- 2 tk koriander
- 3 db dearbol paprika
- 3 db kasmiri paprika
- 3 db chipotle morita paprika
Füstös marharagu egyenesen Mexikóból
Hozzávalók
- 80 dkg marha felsál (vagy bármilyen szimpi marhahús)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db pritaminpaprika
- ½ l világos sör
- ½ l víz
- 2 tk római kömény
- 2 tk koriander
- 3 db dearbol paprika
- 3 db kasmiri paprika
- 3 db chipotle morita paprika
A kockákra vágott húst egy forró lábasban, kevés olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk a visszamaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet és lepirítjuk, majd beletesszük a kockákra vágott pritaminpaprikát és visszatesszük a húst. Felöntjük a sörrel és a vízzel, majd befűszerezzük és a kimagozott, felvágott szárított paprikák is mehetnek bele. 3 órát főni hagyjuk. Tálaláskor frissen vágott korianderrel szórjuk meg és steak burgonyát adunk mellé.
A spéci paprikákat köszönjük a Toldi fűszernek!