Hozzávalók
- 600 ml tej
- 3 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tk mustár
- 1.2 kg karaj (10 szelet)
- só
- 2 tk bors
A panírozáshoz
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
A sütéshez
- 1 liter olaj
Fűszeres rántott karaj
Hozzávalók
- 600 ml tej
- 3 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tk mustár
- 1.2 kg karaj (10 szelet)
- só
- 2 tk bors
A panírozáshoz
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
A sütéshez
- 1 liter olaj
A fűszeres rántott karajhoz a tejet elkezdjük melegíteni a kakukkfűvel, majd belenyomjuk a fokhagymát. Ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a mustárt. Hagyjuk szinte teljesen kihűlni.
Míg hűl az aromatizált tej, a karajszeleteket egy folpack alatt 1,5-2 cm vastagságúra klopfoljuk. Ne legyen vékonyabb, mert akkor kiszárad a hús. Ha kihűlt a tej, beletesszük a húst, és 2-3 órára, de akár egy éjszakára is a hűtőbe rakjuk.
Ha pihent a hús a pácban, kivesszük, egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk majd bepanírozzuk – annyi extrával, hogy a tojásba keverünk 100 ml-t a fűszeres tejből. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst.
Ha bepaníroztuk, a legjobb, ha várunk legalább fél órát a sütéssel, mert így ropogósabb lesz a végeredmény. Egy lábasban olajat hevítünk, kb. 160 fokra, és 3-4 perc alatt kisütjük benne a húsokat. A végén egy papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Már csak a számunkra hozzáillő köretet kell elkészíteni, és máris élvezhetjük a fűszeres rántott karaj ízét.
Ha tetszett a Zsolti-féle fűszeres rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!