Hozzávalók
- 1 db pulykamellfilé
- só, bors
- 1 ek liszt
- olaj
- 200 g csiperkegomba
- 1 tk vaj
- 1 db paradicsom
- 1 csomag mozzarella
- 100 g trappista sajt
- ½ csokor friss petrezselyem
Gombás-sajtos pulykamell
Hozzávalók
- 1 db pulykamellfilé
- só, bors
- 1 ek liszt
- olaj
- 200 g csiperkegomba
- 1 tk vaj
- 1 db paradicsom
- 1 csomag mozzarella
- 100 g trappista sajt
- ½ csokor friss petrezselyem
A húst közepesen vastag szeletekre vágjuk, majd finoman kiklopfoljuk. Mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben kevés olajon – oldalanként 2-2 perc alatt – elősütjük őket. Kivesszük a húsokat a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és a száraz, forró serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott gombát. A végén sózzuk és borsozzuk őket.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és az edény aljára fektetjük az elősütött húsokat, majd mindegyik tetejére halmozunk a gombákból. Ezek tetejére mehet 1-1 szelet paradicsom és széttépkedett mozzarella, majd az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Irány a 180 fokra előmelegített sütő, nagyjából 20 perc, amíg a sajt szépen megpirul. Ha kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és már ehetjük is. Szerintem a legjobb krumplipürével, de hát ízlések és pofonok.
Ha tetszett a pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!