Hozzávalók
- 1 kg göngyölt sertésszűz
- 90 g barna cukor
- 3 tk füstölt paprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 3 tk só
- 100 g bbq szósz
- 4 db érett, de nem szottyos őszibarack
- 2 ek olívaolaj
- frissen tört bors a tálaláshoz
A salátához
- 60 ml olívaolaj
- 20 ml balzsamecet
- 1 tk méz
- 1 csipet só
- 80 g rukkola
- 150 g lágy kecskesajt
- 2 - 3 ek tökmag
- 3 - 4 ek pekándió
Göngyölt sertésszűz grillezett barackkal és kecskesajtos salátával
Hozzávalók
- 1 kg göngyölt sertésszűz
- 90 g barna cukor
- 3 tk füstölt paprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 3 tk só
- 100 g bbq szósz
- 4 db érett, de nem szottyos őszibarack
- 2 ek olívaolaj
- frissen tört bors a tálaláshoz
A salátához
- 60 ml olívaolaj
- 20 ml balzsamecet
- 1 tk méz
- 1 csipet só
- 80 g rukkola
- 150 g lágy kecskesajt
- 2 - 3 ek tökmag
- 3 - 4 ek pekándió
A húst szárazra töröljük, a fűszereket összekeverjük a cukorral egy tálban, és a hús minden oldalát megszórjuk, kicsit belemasszírozzuk. Ha van lehetőségünk, pihentessük pár órát hűtőben, de sütés előtt fél órával vegyük ki, és szobahőmérsékleten tároljuk a sertésszüzet. A grill egyik felét 150-160 fokra melegítjük, indirekt hőn, a grillt lecsukva sütjük a húst. Vastagságától függően 18-20 vagy 20-25 percig is, alkalmanként megforgatva. Ha letelt az idő, egy rétegben bekenjünk a húst bbq szósszal, és 5-10 percig sütjük tovább, hogy a belső hője 62-65 fok körül legyen. Mikor elkészült, lefedve pihentetjük, míg összeállítjuk a köreteket.
A grillt feljebb vesszük 200-210 fokra, a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalukat vékony réteg olajjal bekenjük. Összesen 6-8 perc alatt, egyszer megfordítva, direkt hőn meggrillezzük őket. A salátaöntetet egy kis üvegben összerázzuk, és elkészítjük a salátát.
A sertésszűzről eltávolítjuk a kötözőmadzagot, és felszeletelve, a barackkal, a salátával és egy kevés frissen tört fekete borssal tálaljuk a húst.
Ha tetszett a göngyölt sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!