Hozzávalók
A steakhez és pácolásához
- 400 g marhahátszín
- 1 csomag steak pác
- ½ db citrom leve
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 750 g főtt burgonya
- 4 - 5 db kovászos uborka
- 1 csokor snidling
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 2 ek magos mustár
- 5 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
Hozzávalók
A steakhez és pácolásához
- 400 g marhahátszín
- 1 csomag steak pác
- ½ db citrom leve
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 750 g főtt burgonya
- 4 - 5 db kovászos uborka
- 1 csokor snidling
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 2 ek magos mustár
- 5 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
A páchoz a csomag tartalmát elkeverjük a citrom levével és az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a húst, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
A salátához a főtt, felkockázott burgonyát, az 1-2 cm vastagra karikázott kovászos uborkát, a finomra aprított snidlinget, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a magos mustárt, az olívaolajat és a citrom levét összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húst a grillre dobjuk, és igény szerint, attól függően, hogy milyenre szeretnénk sütni (rare, medium, well-done), meggrillezzük. Ez a hús vastagságától és minőségétől is függ, mi egy kb. 2 ujjnyi vastag steaket oldalanként kb. 2-3 percig sütöttünk, majd 5-10 percig hagytuk pihenni. Tálalásnál megreszeljük a salátát citromhéjjal.
Ha tetszett a grillezett hátszín kovászos uborkás burgonyasalátával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!