Hozzávalók
- 1 db egész malaclapocka
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek víz
- 2 - 3 ek só
- 3 tk durvára tört bors
- 3 tk őrölt kömény
- 3 tk fokhagymapor
- 3 tk kakukkfű
- 1 kocka zsírszalonna (kb. 250 grammos)
- 4 db közepes méretű édesburgonya
A gombamártáshoz
- 50 g vaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 250 g barna csiperkegomba
- 1 fej nagy fürt laskagomba
- 2 - 3 levél zsálya
- 2 ág kakukkfű (kicsi)
- 1 ág rozmaring
- 200 - 250 ml habtejszín
- só, bors
Hozzávalók
- 1 db egész malaclapocka
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek víz
- 2 - 3 ek só
- 3 tk durvára tört bors
- 3 tk őrölt kömény
- 3 tk fokhagymapor
- 3 tk kakukkfű
- 1 kocka zsírszalonna (kb. 250 grammos)
- 4 db közepes méretű édesburgonya
A gombamártáshoz
- 50 g vaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 250 g barna csiperkegomba
- 1 fej nagy fürt laskagomba
- 2 - 3 levél zsálya
- 2 ág kakukkfű (kicsi)
- 1 ág rozmaring
- 200 - 250 ml habtejszín
- só, bors
A gázgrillt bekapcsoljuk 140-150 fokosra. A lapockát bekenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és az összes fűszerrel bedörzsöljük. A zsírszalonnát bevagdaljuk és a húsra ültetjük, a sütés alatt fél óránként átkenjük az olvadozó szalonnával a lapocka bőrét.
Az egészet 6 órán keresztül sütjük a gázgrill indirekt oldalán. Félidőben, a zsírszalonnával bekenjük az édesburgonyát is és azt is a grillre rakjuk. 5 óra után a grill direkt oldalára pakoljuk a gombákat, a pórét és a fokhagymát. Ezeket is alaposan lepirítjuk, majd kivesszük és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben a vaj felén aranybarnára pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, belerakjuk a maradék vajat és az egészet felhúzzuk a tejszínnel. Pár perc alatt összerottyantjuk. Az időközben omlósra sült húst megszabadítjuk a csontjától és felszeleteljük. A puhára sült édesburgonya héját bemetsszük, oldalról megnyomjuk kicsit, megpakoljuk a gombamártással, és a hús mellé kínáljuk.