Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+
2 szelet hátszín kb. 300-400 g
olaj
só, bors

A zöldbors-mártáshoz

1 fej hagyma (nagyobb)
2 ek olívaolaj
1 ek egész zöldbors
2 tk dijoni mustár
300 ml habtejszín
só, bors
50 ml víz
2 ek sós lében eltett zöldbors

A püréhez

1 fej zeller (nagyobb)
kb. 50 ml zeller főzőlé
100 g hideg vaj
200 ml tej
500 g krumpli héjastól
só, bors
0.25 db szerecsendió

A citromos zöldbabhoz

20 g vaj
300 g mirelit zöldbab
só, bors
2 - 3 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hátszín steak zöldbors-mártással

Mutatok nektek egy újabb király ünnepi kajaötletet, ami egyáltalán nem bonyolult, pár extra fogás miatt viszont simán megállja a helyét karácsonykor is! A húsból például villámgyorsan készre sülő minute steak lesz, amit egy frankó zöldbors-mártással és zelleres krumplipürével turbózunk, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 szelet hátszín kb. 300-400 g
olaj
só, bors

A zöldbors-mártáshoz

1 fej hagyma (nagyobb)
2 ek olívaolaj
1 ek egész zöldbors
2 tk dijoni mustár
300 ml habtejszín
só, bors
50 ml víz
2 ek sós lében eltett zöldbors

A püréhez

1 fej zeller (nagyobb)
kb. 50 ml zeller főzőlé
100 g hideg vaj
200 ml tej
500 g krumpli héjastól
só, bors
0.25 db szerecsendió

A citromos zöldbabhoz

20 g vaj
300 g mirelit zöldbab
só, bors
2 - 3 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A zöldbors-mártáshoz egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a mozsárban lezúzott zöld borsot és a mustárt, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pár percet rotyogtatjuk. Leszűrjük, kicsit átpasszírozzuk, visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a vizet, felrottyantjuk, belerakjuk a lecsepegtetett zöld borsot, és kész is. Félrerakjuk.

A kockára vágott, megfőtt zellert leszűrjük, majd egy turmixgépben a főzőlével, a vajjal, a tej felével simára krémesítjük. A krumplit héjában megpuhítjuk a mikróban, megpucoljuk, majd áttörjük. Belekeverjük a tej kb. felét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

A két pürét összekeverjük.

A zöldbabhoz közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rárakjuk a zöldbabot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd ha az egész szépen megpirult, ráfacsarjuk a citrom levét. Félretesszük.

Hátszín steak zöldbors-mártással

A steaket 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, kilapítjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon több részletben, magas hőmérsékleten, oldalanként fél-fél percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk közben, és 1-1 evőkanál tejszínes mártást adunk hozzá.

Tálaláskor a pürét a tányérra kanalazzuk, ráhalmozzuk a zöldbabot, majd a húst is, és a mártással fejezzük be.

Ha tetszett a hátszín steak zöldbors-mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások