Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell (kb. 500 g)
- 4 db ananászkarika (konzerv)
- 200 g trappista sajt
- só, bors
- 200 g rizs
- 400 ml forró víz
- 300 g konzerv kukorica
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 1 csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
Hawaii csirke kukoricás rizzsel
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell (kb. 500 g)
- 4 db ananászkarika (konzerv)
- 200 g trappista sajt
- só, bors
- 200 g rizs
- 400 ml forró víz
- 300 g konzerv kukorica
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 1 csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
Egy edényben 1 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megkavarjuk és felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a lángot és fedő alatt készre főzzük.
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és 2 kanál olajon egy serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk magas hőmérsékleten, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben az ananászkarikákat is megpirítjuk és ezt is kiszedjük. A csirkemellet sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, 1-1 ananászt rakunk rá, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.
A serpenyőben visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat és 4-5 percig pirítjuk benne a kukoricát. Rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és tovább pirítjuk még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a rizzsel és elzárjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és a csirke mellé kínáljuk.