Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált sertéshús
- ½ fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek gluténmentes liszt
- 15 g laktózmentes vaj a sütéshez
A mártáshoz
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- 1 ek gluténmentes liszt
- 150 ml laktózmentes tejszín
- ½ csokor petrezselyem
A körethez
- ½ fej brokkoli
- ½ fej karfiol
- só, bors
- olívaolaj
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált sertéshús
- ½ fej hagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek gluténmentes liszt
- 15 g laktózmentes vaj a sütéshez
A mártáshoz
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- 1 ek gluténmentes liszt
- 150 ml laktózmentes tejszín
- ½ csokor petrezselyem
A körethez
- ½ fej brokkoli
- ½ fej karfiol
- só, bors
- olívaolaj
A húsgolyókhoz a darált húshoz keverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet, majd a többi hozzávalót is. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, felhevítjük a vajat a serpenyőben, rárakjuk a húsgolyókat, és lepirítjuk őket. Kiszedjük egy papírtörlőre.
A serpenyőben visszamaradt vajon üvegesre pirítjuk a mártáshoz való, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, mehet hozzá a méz, a mustár, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt, összekeverjük, és egyet forralunk rajta. Hozzáforgatjuk az apróra vágott petrezselymet, és kész is van.
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük őket. A húsgolyókat a mártással és a sült zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a húsgolyók mézes-mustáros mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!