Hozzávalók
- 1 db sertésszűz ( 350 g )
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
A rubhoz (száraz pác)
- 2 tk őrölt kávé
- 1 tk chilipor
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk só
- 0.25 tk bors
- 1 tk barna cukor
A salátához
- 100 g fetasajt kockázva
- 1 fej hagyma csíkokra vágva
- 100 g olívabogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 8 db szilva magozva, negyedelve
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 db sertésszűz ( 350 g )
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
A rubhoz (száraz pác)
- 2 tk őrölt kávé
- 1 tk chilipor
- 1 tk fokhagymapor
- ½ tk só
- 0.25 tk bors
- 1 tk barna cukor
A salátához
- 100 g fetasajt kockázva
- 1 fej hagyma csíkokra vágva
- 100 g olívabogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 8 db szilva magozva, negyedelve
- 1 ek olívaolaj
A saláta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és meglocsoljuk az olívaolajjal. A rub fűszereit összekeverjük és beleforgatjuk a sertésszüzet, úgy hogy mindenhova jusson a pácból. Felhevítünk egy serpenyőt és vaj és olívaolaj keverékén körbepirítjuk a húst, hogy szép kéreg legyen rajta mindenhol, majd irány a 190 fokra előmelegített sütő 20 percre. Kivesszük a húst és 5 percig még pihentetjük tálalás előtt.
Ha tetszett a sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!