Hozzávalók
A konfitált kacsához
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- jó sok kacsazsír
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ág friss vagy 1 tk szárított rozmaring
A mázhoz
- 1 db narancs kifacsart leve
- 2 tk narancslekvár
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk balzsamecet
- só, bors
A salátához
- 1 - 1 marék mandula és tökmag
- 1 csomag rukkola és vegyes zöld saláta
- 1 db narancs
- 1 db gránátalma
Az öntethez
- 1 db narancs kifacsart leve
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 - 4 ek olívaolaj
Hozzávalók
A konfitált kacsához
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- jó sok kacsazsír
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ág friss vagy 1 tk szárított rozmaring
A mázhoz
- 1 db narancs kifacsart leve
- 2 tk narancslekvár
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk balzsamecet
- só, bors
A salátához
- 1 - 1 marék mandula és tökmag
- 1 csomag rukkola és vegyes zöld saláta
- 1 db narancs
- 1 db gránátalma
Az öntethez
- 1 db narancs kifacsart leve
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 - 4 ek olívaolaj
A narancsos kacsacomb elkészítéséhez a combok mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe fektetjük őket, szorosan egymás mellé. Megolvasztjuk a kacsazsírt (kb. 100 fokra kell hevíteni) és annyit öntünk a combokra, hogy teljesen ellepje őket. Hozzádobjuk a fokhagymákat és a felezett vöröshagymát, rozmaringgal fűszerezzük. Majd mehet is a sütőbe, 90 fokon 3,5 órán át sütjük. Elkészítjük a mázat, amihez a narancs levét összeforraljuk a narancslekvárral, szójaszósszal, balzsamecettel, kevés sóval és borssal. Ha letelt az idő, kiszedjük a combokat a zsírból és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megsózzuk még egyszer, majd alaposan lekenjük őket a narancsos mázzal. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirulnak.
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és a tökmagot, ezek majd a salátára fognak kerülni. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, a narancsot meghámozzuk, lehártyázzuk majd cikkekre vágva a salátához adjuk, a gránátalma kiütögetett magjaival és a lepirított magokkal együtt. A dresszinghez egy kis üvegben összerázzuk a hozzávalókat, majd a salátára locsoljuk. Tálalásnál az elkészült salátára ültetjük a csodálatosra pirult kacsacombot (egy éles késsel a csontok végét le lehet vágni, akkor még csinosabb).
Tipp
A zsírt ki ne dobjátok, tegyétek a hűtőbe és használjátok egész télen akár zsíros kenyérhez, akár főzéshez.
Ha tetszett a narancsos kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kacsacomb:
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Konfitált kacsacomb áfonyás-vörösboros chutney-val és sült paszternákkal
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével