Hozzávalók
A húshoz
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 ½ tk szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 ½ tk szegfűbors
- 4 tk habanero chilipehely
- 1 ek barna cukor
- 1 db lime leve
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 db csirkemell
Az édesburgonyához
- 2 db édesburgonya (nagyobb)
- 2 csomag édesburgonya fűszerkeverék
- 4 - 5 ek olaj
A mártogatóshoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 db lime héja
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 nagy csokor friss koriander
Hozzávalók
A húshoz
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 ½ tk szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 ½ tk szegfűbors
- 4 tk habanero chilipehely
- 1 ek barna cukor
- 1 db lime leve
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 db csirkemell
Az édesburgonyához
- 2 db édesburgonya (nagyobb)
- 2 csomag édesburgonya fűszerkeverék
- 4 - 5 ek olaj
A mártogatóshoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 db lime héja
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 nagy csokor friss koriander
Egy mozsárban vagy aprítógépben pépesre zúzzuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Ezután egy nagy keverőtálba tesszük, összekeverjük az összes többi hozzávalóval, és a felszeletelt csirkét ebben marináljuk legalább fél órát. Ezután közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni a grillen, majd a vége felé magasabb hőmérsékleten fejezzük be a sütést.
Az édesburgonyát megpucoljuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezt is közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni a grillen, majd jól rápirítunk a vége felé.
A mártogatóshoz felaprítjuk a koriandert, a fokhagymát lezúzzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A sült húst a krumplival és ezzel a mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a jamaicai jerk csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!