Hozzávalók
A rizshez
- 400 g rizs
- 800 ml víz
- 1 ½ tk só
A húsgolyóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 500 g darált hús
- só, bors
- 5 ek zsemlemorzsa
A mártáshoz
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-es friss gyömbér
- 2 ek currypor
- só, bors
- 200 ml víz
- 300 g joghurt
Joghurtos-currys húsgolyó rizzsel
Hozzávalók
A rizshez
- 400 g rizs
- 800 ml víz
- 1 ½ tk só
A húsgolyóhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-es friss gyömbér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 500 g darált hús
- só, bors
- 5 ek zsemlemorzsa
A mártáshoz
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-es friss gyömbér
- 2 ek currypor
- só, bors
- 200 ml víz
- 300 g joghurt
A rizst átmossuk, a sóval és a vízzel felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük.
A húsgolyóhoz lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, apróra vágjuk a petrezselymet, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezután egy kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk, és kiszedjük.
A visszamaradt szafton a mártáshoz kicsit lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, gyömbért, megszórjuk a curryporral, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Kicsit visszaforraljuk, belerakjuk a joghurtot, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, és a húsgolyóval és a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a joghurtos-currys húsgolyó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!