Hirdetés

Juhtúrós puliszka csirkemellel

Hozzávalók

2
főre
+

A juhtúrós puliszkához

Hozzávaló kipipálva
100 g kukoricadara
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
250 g juhtúró

A csirkemellhez

Hozzávaló kipipálva
1 db egész csirkemell (kb. 400 g)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
20 ml olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 csipet durvára őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Juhtúrós puliszka csirkemellel

Ki ne ismerné azt a mondást, hogy egyszerű, de nagyszerű? Na, ez az étel pont ilyen: pillanatok alatt elkészül, és igen finom is. A köret pedig tartogat némi játékosságot is, ami különösen ízletessé teszi ezt a fogást.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A juhtúrós puliszkához

Hozzávaló kipipálva
100 g kukoricadara
Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
250 g juhtúró

A csirkemellhez

Hozzávaló kipipálva
1 db egész csirkemell (kb. 400 g)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
20 ml olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 csipet durvára őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A juhtúrós puliszka csirkemellel elkészítéséhez a kukoricadarát egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni. Ha már forró, sózzuk, de vigyázzunk, ne sózzuk nagyon, mert a juhtúró önmagában is sós. 

Forrástól számítva, folyamatosan kevergetve, 8-10 percig főzzük, hogy a dara megpuhuljon. Ha szükséges, inkább vegyük lejjebb a hőfokot, és egy kevés tejet tegyünk még hozzá. Ha megpuhult a dara, belekeverjük a juhtúrót is.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt kérgesítjük a csirkét. Mind a négy oldalát, ne csak az alját és a tetejét. Amikor szép kérges a hús, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, mérettől függően. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 5-8 percet pihenni, majd felszeleteljük.

Szedünk a tányérra a puliszkából, ráhelyezzük a csirkemellszeleteket, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és borssal, és tálaljuk.

Fontos megjegyezni, hogy ilyen folyadék és kukoricadara aránnyal hamar keményre köt, így, ha nem azonnal fogyasztjátok, emeljétek a tej mennyiségét 600 ml-re. Ha így hagyjátok, és egy tepsibe öntitek kihűlni, szeletelhető, grillezhető lesz a végeredmény.

juhtúrós puliszka csirkemellel
Juhtúrós puliszka csirkemellel

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a juhtúrós puliszka csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több juhtúrós recept:

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
Baconös-juhtúrós háromszög
Baconös juhtúróval töltött rántott karaj

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?