Hozzávalók
A juhtúrós puliszkához
- 100 g kukoricadara
- 400 ml tej
- só
- 250 g juhtúró
A csirkemellhez
- 1 db egész csirkemell (kb. 400 g)
- só, bors
- 20 ml olaj
A tálaláshoz
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 csipet durvára őrölt bors
Hozzávalók
A juhtúrós puliszkához
- 100 g kukoricadara
- 400 ml tej
- só
- 250 g juhtúró
A csirkemellhez
- 1 db egész csirkemell (kb. 400 g)
- só, bors
- 20 ml olaj
A tálaláshoz
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 csipet durvára őrölt bors
A juhtúrós puliszka csirkemellel elkészítéséhez a kukoricadarát egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni. Ha már forró, sózzuk, de vigyázzunk, ne sózzuk nagyon, mert a juhtúró önmagában is sós.
Forrástól számítva, folyamatosan kevergetve, 8-10 percig főzzük, hogy a dara megpuhuljon. Ha szükséges, inkább vegyük lejjebb a hőfokot, és egy kevés tejet tegyünk még hozzá. Ha megpuhult a dara, belekeverjük a juhtúrót is.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt kérgesítjük a csirkét. Mind a négy oldalát, ne csak az alját és a tetejét. Amikor szép kérges a hús, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, mérettől függően. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 5-8 percet pihenni, majd felszeleteljük.
Szedünk a tányérra a puliszkából, ráhelyezzük a csirkemellszeleteket, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és borssal, és tálaljuk.
Fontos megjegyezni, hogy ilyen folyadék és kukoricadara aránnyal hamar keményre köt, így, ha nem azonnal fogyasztjátok, emeljétek a tej mennyiségét 600 ml-re. Ha így hagyjátok, és egy tepsibe öntitek kihűlni, szeletelhető, grillezhető lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a juhtúrós puliszka csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több juhtúrós recept:
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
Baconös-juhtúrós háromszög
Baconös juhtúróval töltött rántott karaj