Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 2 db tojás
- 100 g liszt
- 150 g trappista sajt
- 300 g tejföl
- 50 ml víz
- 1 csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
A rizshez
- 100 g rizs
- 200 ml meleg víz
- 1 tk só
- 1 ek olaj
Kapros tejfölös sajtos csirke rizzsel
Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 2 db tojás
- 100 g liszt
- 150 g trappista sajt
- 300 g tejföl
- 50 ml víz
- 1 csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
A rizshez
- 100 g rizs
- 200 ml meleg víz
- 1 tk só
- 1 ek olaj
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és bebundázzuk: először lisztbe, majd tojásba és a végén zsemlemorzsa helyett, finomra reszelt trappista sajtba forgatjuk és egy kb. 20×10-es tepsibe rakjuk.
A tejfölt kikeverjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk a felaprított kaporral és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután felvesszük 200 fokra a sütő hőmérsékletét és addig sütjük amíg kicsit aranybarna nem lesz a teteje.
A rizst az olajon 2 percig pirítjuk. Felöntjük forró vízzel, megsózzukk és lefedve felforraljuk. Ezután alacsony lángon készre főzzük. A végén a fedőt még 5 percig rajta hagyjuk. A tejfölös sajtos csirkét a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a kapros tejfölös sajtos csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!