Hirdetés
Green Kitchen

Karalábés csirke

Hozzávalók

4
főre
+
500 g filézett csirkecomb (bőrrel vagy anélkül)
só, bors
10 g szárított kakukkfű
2 - 3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
2 db babérlevél
2 db karalábé
300 ml tejföl
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Karalábés csirke

Szintén egy ősrégi magyar recept. Sajnos – ugyanúgy, mint a debreceni mazsolás csirke – szintén kikopott a köztudatból az elmúlt 100 év alatt. Eredetileg egy berántott, csirkés étel, kevesebb fűszerrel, de egy ideje én már ezekkel a plusz zöldekkel készítem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g filézett csirkecomb (bőrrel vagy anélkül)
só, bors
10 g szárított kakukkfű
2 - 3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
2 db babérlevél
2 db karalábé
300 ml tejföl
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A csirkecombfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet. (Ha bőrös a filénk, akkor a bőrt lehúzzuk előtte, egy kis tepsibe rakjuk, és sütőben 220 fokon ropogósra sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.) Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és elkezdjük lepirítani benne a csirke minden oldalát. 

Ha megpirult, rányomjuk a két gerezd fokhagymát, megszórjuk szerecsendióval, beledobjuk a babérlevelet, és aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ennél a receptnél nem használunk alaplevet, mert elvinné az ízt egy teljesen más irányba, azt pedig most nem szeretnénk.

A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a csirke mellé tesszük. Lefedjük, és közepes lángon 20-25 percig főzzük.

Ezután beleöntjük a tejfölt, elkeverjük, és fedő nélkül főzzük további 10 percig. Ha valaki sűrűbben szeretné, akkor egy evőkanálnyi rántással be is ránthatja.

A legvégén belekeverjük a friss, apróra vágott petrezselymet, és ha kell, még borsozzuk. Rámorzsolhatjuk a sült csirkebőrt is, és tálaljuk.

 Ha tetszett a karalábés csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások