Hozzávalók
- 500 g filézett csirkecomb (bőrrel vagy anélkül)
- só, bors
- 10 g szárított kakukkfű
- 2 - 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 2 db karalábé
- 300 ml tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g filézett csirkecomb (bőrrel vagy anélkül)
- só, bors
- 10 g szárított kakukkfű
- 2 - 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 2 db karalábé
- 300 ml tejföl
- 1 csokor petrezselyem
A csirkecombfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet. (Ha bőrös a filénk, akkor a bőrt lehúzzuk előtte, egy kis tepsibe rakjuk, és sütőben 220 fokon ropogósra sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.) Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és elkezdjük lepirítani benne a csirke minden oldalát.
Ha megpirult, rányomjuk a két gerezd fokhagymát, megszórjuk szerecsendióval, beledobjuk a babérlevelet, és aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ennél a receptnél nem használunk alaplevet, mert elvinné az ízt egy teljesen más irányba, azt pedig most nem szeretnénk.
A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a csirke mellé tesszük. Lefedjük, és közepes lángon 20-25 percig főzzük.
Ezután beleöntjük a tejfölt, elkeverjük, és fedő nélkül főzzük további 10 percig. Ha valaki sűrűbben szeretné, akkor egy evőkanálnyi rántással be is ránthatja.
A legvégén belekeverjük a friss, apróra vágott petrezselymet, és ha kell, még borsozzuk. Rámorzsolhatjuk a sült csirkebőrt is, és tálaljuk.
Ha tetszett a karalábés csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!