Hozzávalók
- 1 db sertésszűz egyben (kb. 450-500 g)
- 2 ek olaj
- ½ zacskó kávés rub
A chutney-hoz
- 3 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 2 db őszibarack
- 2 db mangó
- 25 g savanyított jalapeño
- 1 db citrom
- 60 g barna cukor
- só, bors
A Kávés bbq szószhoz
- 200 g ketchup
- 60 g almaecet
- 60 g fehérborecet
- 30 g barna cukor
- 30 g sötét szójaszósz
- 1tk fokhagymapor
- bors
- 1 pohár friss eszpresszó
- 1 ek kávés rub
Hozzávalók
- 1 db sertésszűz egyben (kb. 450-500 g)
- 2 ek olaj
- ½ zacskó kávés rub
A chutney-hoz
- 3 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 2 db őszibarack
- 2 db mangó
- 25 g savanyított jalapeño
- 1 db citrom
- 60 g barna cukor
- só, bors
A Kávés bbq szószhoz
- 200 g ketchup
- 60 g almaecet
- 60 g fehérborecet
- 30 g barna cukor
- 30 g sötét szójaszósz
- 1tk fokhagymapor
- bors
- 1 pohár friss eszpresszó
- 1 ek kávés rub
A húst, ha szükséges, megtisztítjuk, vékonyan bekenjük olajjal, beledörzsöljük a rubot, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A szósz összetevőit közepes lángon összemelegítjük egy lábosban, és egy kicsit besűrítjük. Ez egy kicsivel több mennyiség, mint ami szükséges lesz, de hűtőben még napokig tárolhatjuk.
A chutney-hoz a felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot és mangót, majd az apróra vágott jalapeñót, a citrom levét, a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kell, egy kevés vizet is öntünk bele, és addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.
A sertést kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten, majd minden oldalát alaposan meggrillezzük, míg el nem érjük a kívánt átsütöttségi állagot, amit maghőmérővel ellenőrzünk.
Tálaláskor szedünk egy adagot a chutney-ból, melléteszünk egy kevés felszeletelt sertést, és meglocsoljuk a barbecue szósszal.
Ha tetszett a kávépácos sertésszűz mangóchutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!