Hozzávalók
A körethez
- 500 g újkrumpli
- 200 g cékla
- olívaolaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 250 g spárga
A húshoz
- 100 g lágy kecskesajt
- 10 - 12 szál metélőhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- kis csokor bazsalikom
- 50 g dió
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- olaj
Zöldfűszeres-diós kecskesajttal töltött csirkemell
Hozzávalók
A körethez
- 500 g újkrumpli
- 200 g cékla
- olívaolaj
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 250 g spárga
A húshoz
- 100 g lágy kecskesajt
- 10 - 12 szál metélőhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- kis csokor bazsalikom
- 50 g dió
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- olaj
Először a kecskesajttal töltött csirkemell köretét készítjük el. Az újkrumplit nem kell meghámozni, bőven elég alaposan megmosni, és átdörzsölni egy tiszta mosogatószivaccsal. Félbe- vagy háromba vágjuk, és mehet is egy kisebb tepsibe. A céklát meghámozzuk, és a krumplihoz hasonló nagyságúra vágjuk, majd hozzádobjuk a tepsibe. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rozmaring letépkedett leveleit, átforgatjuk, és mehet a 180 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe 20 percre.
Addig előkészítjük a spárgát is, a fás végeit letörjük, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, majd ha letelt a 20 perc, hozzáadjuk a félig megsült zöldségekhez, átforgatjuk, és visszatesszük további 20 percre a sütőbe.
Zöldfűszeres-diós kecskesajtos töltelék:
A zöldfűszeres töltelékhez egy kis tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű kecskesajtot, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a felaprított diót, majd jól elkeverjük. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál vízzel hígíthatjuk, majd a keveréket egy habzsákba töltjük.
Csirkemellek betöltése és sütése:
A csirkemelleken nagyon óvatosan zsebeket vágunk, ügyelve arra, hogy a kést egyenesen tartva, ne vágjuk át a mellet, mert akkor kifolyhat a töltelék a sütésnél. A zsebekbe a habzsák segítségével betöltjük a kecskesajtos tölteléket, majd a csirkemell mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy felhevített serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk, majd a sütőbe tesszük kb. 15 percre. Amikor elkészül, tálaljuk is a zöldségekkel.
Ha tetszett a zöldfűszeres-diós kecskesajttal töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a csirkemelles receptek is érdekelhetnek:
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel