Hozzávalók
A csirkéhez
- 4 ek liszt
- 150 - 180 ml víz
- 60 g kukoricapehely
- 200 g kukoricaliszt
- 2 mk só
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 mk bors
- 1 mk sütőpor
- olaj
A ranch szószhoz
- 2 dl tej
- ½ db citrom leve
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ek házi majonéz
- ½ tk fokhagyma granulátum
- 1 tk mustár
- só
- bors
OMG: KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal
Hozzávalók
A csirkéhez
- 4 ek liszt
- 150 - 180 ml víz
- 60 g kukoricapehely
- 200 g kukoricaliszt
- 2 mk só
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 mk bors
- 1 mk sütőpor
- olaj
A ranch szószhoz
- 2 dl tej
- ½ db citrom leve
- ½ csokor snidling
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ek házi majonéz
- ½ tk fokhagyma granulátum
- 1 tk mustár
- só
- bors
Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feketeborssal és sütőporral. Az előre besózott csirkerészeket először a tempurába, majd a morzsába meghempergetjük és végül a 160 fokos, forró olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és lecsepegtetjük.
A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget, fokhagyma granulátumot, mustárt, végül sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A csirkeszárnyakkal, sültkrumplival és sörrel tálaljuk.
Ha tetszett a KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!