Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1 ½ kg sertéskaraj, csont nélkül
6 gerezd fokhagyma
só, bors
1 dl víz
1 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 tk pirospaprika
1 tk méz
2 ek étolaj
1 - 2 tk szójaszósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Készítsetek otthon felvágottat! - Házi kemencés sertéskaraj

Ha szeretnétek, hogy jól induljon a reggeletek, akkor kezdjétek a napot házi felvágottal! Számoljatok le a bolti verziókkal, ugyanis mi most hoztunk egy remek receptet arra, hogyan tudtok házilag mindenféle tartósítószertől és füstaromától mentes sertéskarajt készíteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1 ½ kg sertéskaraj, csont nélkül
6 gerezd fokhagyma
só, bors
1 dl víz
1 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 tk pirospaprika
1 tk méz
2 ek étolaj
1 - 2 tk szójaszósz
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriAz egész sertéskarajba egy vékony pengéjű késsel mély lyukakat szúrunk, és mindegyik lyukba belenyomunk egy-egy gerezd megpucolt fokhagymagerezdet. Jó alaposan sózzuk és borsozzuk és egy erősen felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Egy sütőedénybe ültetjük a húst, köré szórjuk a felkarikázott hagymát, köré öntjük a vizet és a fehérbort, majd kevés olajjal meglocsoljuk a karajt. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. A mázhoz kikeverjük a pirospaprikát, a mézet, az olajat és a szójaszószt. Kivesszük a sütőből a húst, visszahelyezzük a serpenyőbe, amiben elősütöttük és alaposan megkenjük a mázzal. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 15 percen keresztül sütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások