Hozzávalók
- 1 ½ kg sertéskaraj, csont nélkül
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl víz
- 1 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk méz
- 2 ek étolaj
- 1 - 2 tk szójaszósz
Készítsetek otthon felvágottat! - Házi kemencés sertéskaraj
Hozzávalók
- 1 ½ kg sertéskaraj, csont nélkül
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl víz
- 1 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk méz
- 2 ek étolaj
- 1 - 2 tk szójaszósz
Fotó: Szilágyi NóriAz egész sertéskarajba egy vékony pengéjű késsel mély lyukakat szúrunk, és mindegyik lyukba belenyomunk egy-egy gerezd megpucolt fokhagymagerezdet. Jó alaposan sózzuk és borsozzuk és egy erősen felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Egy sütőedénybe ültetjük a húst, köré szórjuk a felkarikázott hagymát, köré öntjük a vizet és a fehérbort, majd kevés olajjal meglocsoljuk a karajt. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. A mázhoz kikeverjük a pirospaprikát, a mézet, az olajat és a szójaszószt. Kivesszük a sütőből a húst, visszahelyezzük a serpenyőbe, amiben elősütöttük és alaposan megkenjük a mázzal. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 15 percen keresztül sütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.