Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Két szuper recept a hétvégére: colbert szűz és máktorta

Hozzávalók

Sertésszűz Colbert módra

2 db (kb. 800g) sertésszűz
1 kg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
100 g vaj
3 db tojás
2 csokor zöldpetrezselyem
8 szelet pármai sonka
8 db kelkáposztalevél

Lisztmentes máktorta karamellizált fügével ( 8-10 szelet)

5 db tojás, szétválasztva
15 dkg porcukor
1 dl étolaj
15 dkg darált mák
1 csipet só
1 db narancs reszlt héja
1 db lime reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
2 ek méz
2 ek brandy
5 - 6 szem füge
45 dkg natúr krémsajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Két szuper recept a hétvégére: colbert szűz és máktorta

Ez a hétvége (na jó, igazából bármelyik hétvége) tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy mind a két receptet kipróbáljátok. Egy brutálisan kinéző colbert szűzről és egy lisztmentes máktortáról van szó. És hogy mi bennük a közös? Hát az, hogy mind a kettő annyira fancy, hogy garantáltan elkápráztattok vele mindenkit, viszont valójában egyáltalán nem bonyolult őket elkészíteni. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Sertésszűz Colbert módra

2 db (kb. 800g) sertésszűz
1 kg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
100 g vaj
3 db tojás
2 csokor zöldpetrezselyem
8 szelet pármai sonka
8 db kelkáposztalevél

Lisztmentes máktorta karamellizált fügével ( 8-10 szelet)

5 db tojás, szétválasztva
15 dkg porcukor
1 dl étolaj
15 dkg darált mák
1 csipet só
1 db narancs reszlt héja
1 db lime reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
2 ek méz
2 ek brandy
5 - 6 szem füge
45 dkg natúr krémsajt
Bevásárlólistához adom

Sertésszűz Colbert módra

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és azonnal lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymmel.

A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük. Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párol rizzsel kínáljuk.

img_1492.jpg

Lisztmentes máktorta karamellizált fügével

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, robotgépben fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót és a citrusok reszelt héját, teljesen simára keverjük. Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához lezán keverjük hozzá a hab többi részét. Tapadásmentes sütőformába tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk tejesen kihűlni.

A fügéket kettévágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, felöntjük brandy-vel és összeforraljuk. Beletesszük a fügéket vágott oldalukkal lefelé és 2-3 percig karamellizáljuk.

A sajtkrémet kikeverjük a fügék alatt keletkezett karamellel és a máktortára kenjük. Elrendezzük rajta a fügéket és ha maradt pár csepp karamell a serpenyőben, még azt is rácsepegtetjük.

img_1341.jpg

Plusz tipp: Ha kiegészítenéd az őszies menüt egy levessel, akkor csekkold le Zé céklakrém-leves receptjét itt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások