Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- só, bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz
- 150 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
Kijevi csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- só, bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A fűszervajhoz
- 150 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 db szerecsendió
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajra tesszük az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fokhagymát, ráreszeljük szerecsendiót, és jó alaposan összegyúrjuk. Négy akkora rudat formálunk belőle, ami belefér a csirkébe, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemelleket óvatosan hosszában félbevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át a végét, hanem kihajtjuk, mint egy szőnyeget. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a megszilárdult fűszervajat, és ráhajtjuk a csirke másik felét. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán, tehát 2-szer. Bő, forró, de nem túl forró olajban kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig. Magában, kenyérrel vagy valamilyen tetszőleges körettel fogyasztjuk.
Ha tetszett a kijevi csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!