Hozzávalók
- 300 g pulykamellfilé
- 2 mk sertészsír
- só, bors
- 1 szál füstölt kolbász (150 g/szál)
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 mk morzsolt majoránna
- 0.25 db szerecsendió
- 4 db burgonya (200 g/db)
- bő étolaj a sütéshez
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 300 g pulykamellfilé
- 2 mk sertészsír
- só, bors
- 1 szál füstölt kolbász (150 g/szál)
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 mk morzsolt majoránna
- 0.25 db szerecsendió
- 4 db burgonya (200 g/db)
- bő étolaj a sütéshez
- ½ csokor petrezselyem
A kolbászos-pulykás brassói recept első lépéseként a felkockázott pulykahúst egy mélyebb serpenyőben, erős lángon elkezdjük pirítani a zsíron. Sózzuk, borsozzuk, és ha szépen megpirult, kivesszük egy tányérba. A felkockázott kolbászt elkezdjük lepirítani a visszamaradt zsíron, majd ha már jól megpirult, hozzádobjuk a paradicsompürét, és tovább pirítjuk egy percig. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és egy perc után a borsót is. Felöntjük kb. 100 ml vízzel, hozzádobjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Visszarakjuk bele az előpirított húst, és alaposan összeforraljuk.
A megtisztított, felkockázott burgonyát bő sós vízben félkeményre főzzük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Bő olajban ropogósra sütjük, majd a raguhoz keverjük. Az egészet megszórjuk aprított petrezselyemmel, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kolbászos-pulykás brassói recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!