Hirdetés
Instant

Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Hozzávalók

A töltelékhez

½ kg darált sertéshús
1 db közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szelet bacon
1 csapott tk fűszerkömény
1 mk szárított majoranna
1 csapott tk füstölt paprika
Bors

1 csomag bolti leveles tésza
1 db tojás
egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz

2 ek tejföl
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
Snidling es petrezselyem vegyesen

Bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Azt már biztos észrevettétek, hogy Jani receptjeiben, legtöbbször igen fontos helyet kap a bacon... természetesen ebben a fűszeres kolbásztekercsben is megbújik a kedvenc szalonnánk, de most főszerepben a fűszeres sertés hús került, leveles tésztába töltve.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A töltelékhez

½ kg darált sertéshús
1 db közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szelet bacon
1 csapott tk fűszerkömény
1 mk szárított majoranna
1 csapott tk füstölt paprika
Bors

1 csomag bolti leveles tésza
1 db tojás
egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz

2 ek tejföl
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
Snidling es petrezselyem vegyesen

Bors
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés; fűszerkömény, majoranna és piros paprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk és megtöltjük vele a bolti leveles tésztát, a tekercseket felvert tojással ragasztjuk össze. Majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

img_4743.JPG

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások