Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj (kb. 500 g)
- só, bors
- 1 ek mustár
- 150 g prágai sonka
- 150 g trappista sajt
- 60 g finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 ek étolaj
A steakburgonyához
- 400 g újburgonya
- 2 ek étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj (kb. 500 g)
- só, bors
- 1 ek mustár
- 150 g prágai sonka
- 150 g trappista sajt
- 60 g finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 ek étolaj
A steakburgonyához
- 400 g újburgonya
- 2 ek étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A labancpecsenye elkészítéséhez a hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük mustárral. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha egy éjszakát pihen. A hússzeletekre tesszük az összehajtogatott sonkát, a szeletekre vágott sajtot, majd az egészet félbehajtjuk, és megtűzzük, hogy benne maradjon a sajt. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, beleforgatjuk a húsokat, majd zsírpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Megkenjük mindkét oldalukat olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A krumplikat megmossuk, gerezdekre vágjuk, és belerakjuk egy tálba. Rálocsoljuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd kiterítjük egy tepsire úgy, hogy minél kisebb felületen érintkezzenek, és a 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt szép barnára sütjük.
Tálalásnál az ételt megszórjuk friss petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 25 perc
Pihentetési idő: 60 perc
Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett labancpecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!