Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- só, bors
- liszt
- 10 g vaj
- 50 ml olaj
- 80 g füstölt szalonna
- 4 db paradicsom
- 6 db paprika
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
A nudlihoz
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- só, bors
- 150 g liszt
- 0.25 fej fehér káposzta
- 50 ml olaj
Lecsós sertéskaraj káposztás nudlival
Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- só, bors
- liszt
- 10 g vaj
- 50 ml olaj
- 80 g füstölt szalonna
- 4 db paradicsom
- 6 db paprika
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
A nudlihoz
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- só, bors
- 150 g liszt
- 0.25 fej fehér káposzta
- 50 ml olaj
A karajszeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, majd kevés olaj és vaj keverékén oldalanként 3 perc alatt szép kérget sütünk rájuk. Ekkor kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Ha szépen zsírjára sült, rádobjuk a felkarikázott paprikát és hagymát, a felvágott paradicsomot és természetesen a fokhagymát is. Az egészet sózzuk, borsozzuk, meg is paprikázzuk. :). Az elősütött karajokkal beborítjuk a készülő lecsós alapot és lefedve pároljuk tovább közepes lángon nagyjából 1,5 órán át, amíg a lecsó elkészül és a karajunk vajpuha lesz. Amint elkészül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Közben elkészítjük a köretet is, ami most káposztás nudli lesz.
Kb. egy negyed fej káposztát lereszelünk vagy apróra vágjuk és olajon megdinszteljük kb. 15 perc alatt. Közben alaposan sózzuk és borsozzuk.
A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük alaposan. Félretesszük és megvárjuk, amíg kihűl, ekkor mehet bele a tojás, só és állandó keverés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható, de inkább puha állagú tésztát kapjunk.
Ekkor egy alaposan belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és 1,5 centis csíkokra szabdaljuk, majd az egyes csíkokat megsodorjuk és 2,5-3 centis darabokra vágjuk.
Kicsit igazítunk a formájukon egy laza sodrással és máris kész a nudli. Vizet forralunk, sózzuk és a nudlikat addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére + még 3 perc. Ekkor leszűrjük és hideg vízben átöblítjük őket és már mehetnek is a káposztába. A lecsós szeletet a káposztás nudlival körítve tálaljuk.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!