Hozzávalók
- 600 g marhacomb vagy -lapocka
- 1 fej hagyma
- 100 g füstölt szalonna
- 1 tk sűrített paradicsom
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk liszt
- 2 csipet majoranna
- 2 ek tejföl
- 6 fej közepes gomba
- 1 csokor petrezselyem
A legegyszerűbb gombás tokány
Hozzávalók
- 600 g marhacomb vagy -lapocka
- 1 fej hagyma
- 100 g füstölt szalonna
- 1 tk sűrített paradicsom
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk liszt
- 2 csipet majoranna
- 2 ek tejföl
- 6 fej közepes gomba
- 1 csokor petrezselyem
Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vágott marhahús. Sózzuk és fűszerezzük. A puhára sült hús mellé dobjuk a felszeletelt gombát. A lisztet a tejföllel kikeverjük és behabarjuk a ragut. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.