Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
A páchoz
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 3 púpozott ek fokhagymapor
- 1 púpozott ek őrölt füstölt paprika
- 2 púpozott tk őrölt bors
- 2 púpozott ek só
- 2 púpozott ek barna cukor
- 1 púpozott tk szárított oregánó
- 100 ml ketchup
- 2 púpozott tk kömény
- 2 púpozott tk római kömény
- őrölt chili ízlés szerint
- 1 ek borecet
- 2 db finomra vágott citromnád
- 1 - 1 db piros és zöld chilipaprika, finomra vágva
- 4 púpozott ek keményítő
- 500 g aprított vöröshagyma
A tésztához
- 300 g liszt
- 3 dl víz
A sütéshez
- olaj
A legfinomabb csípős csirkeszárny receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
A páchoz
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 3 púpozott ek fokhagymapor
- 1 púpozott ek őrölt füstölt paprika
- 2 púpozott tk őrölt bors
- 2 púpozott ek só
- 2 púpozott ek barna cukor
- 1 púpozott tk szárított oregánó
- 100 ml ketchup
- 2 púpozott tk kömény
- 2 púpozott tk római kömény
- őrölt chili ízlés szerint
- 1 ek borecet
- 2 db finomra vágott citromnád
- 1 - 1 db piros és zöld chilipaprika, finomra vágva
- 4 púpozott ek keményítő
- 500 g aprított vöröshagyma
A tésztához
- 300 g liszt
- 3 dl víz
A sütéshez
- olaj
Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a csirkeszárnyakat, és néhány órát pihentessük. Állítsuk össze a galuskatésztát: a lisztet és a vizet egy fakanállal keverjük el egyenletesen. Sütés előtt keverjük össze a bepácolt csirkét a híg galuskatésztával. Forró olajban süssük pirosra a csirkeszárnyakat.