Hozzávalók
- 1 ½ - 2 kg sertésoldalas
- 500 ml víz
A páchoz
- 100 g mustár
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
A zöldségpüréhez
- 750 g kimagozott sütőtök (kb. 1/3-a az egész töknek)
- 6 db zellerszár
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db körte
- 200 - 300 ml tej
- 100 g vaj
- só, bors
A chimichurrihoz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml almaecet
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 1 ½ - 2 kg sertésoldalas
- 500 ml víz
A páchoz
- 100 g mustár
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoranna
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
A zöldségpüréhez
- 750 g kimagozott sütőtök (kb. 1/3-a az egész töknek)
- 6 db zellerszár
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db körte
- 200 - 300 ml tej
- 100 g vaj
- só, bors
A chimichurrihoz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml almaecet
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Az oldalashoz a pác összetevőit összekeverjük és belemasszírozzuk a húsba. Egy tepsit vékonyan megolajozunk és beletesszük a húst, majd meggyújtunk két lángot a tűzhelyen és körbepirítjuk óvatosan, hogy ne égjen meg. A zöldségpüréhez a tököt meghámozzuk és kimagozzuk, a zellerszárakat félbevágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, a fokhagymát meghámozzuk, a körtét pedig meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk, így mehet bele az oldalas mellé. Ha ez megvan, felöntjük 500 ml vízzel, lefóliázzuk és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük.
Amikor kész, kiszedjük mellőle a zöldségeket, és egy lábosba szedjük, beleöntjük a tejet, mellédobjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és lepürésítjük egy botmixerrel. Az oldalast 210 fokon felső grillen további 20-30 percig pirítjuk, amíg szép aranybarnává nem válik. A chimichurrihoz az összetevőket egy késes aprítóba dobjuk (az olajat lehet két részletben is, fokozatosan annyit, amennyit felvesz), és készre zúzzuk. Egy tálra szedünk a püréből, rákerülnek az oldalasszeletek, végül pedig a chimichurrival koronázzuk meg az etűdöt.