A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A pirított libamellhez
- ½ db libamell hájjal együtt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- só, bors
A rizottóhoz
- 80 g vaj
- 60 g előfőzött gesztenye
- 2 fej salottahagyma (kisebb)
- 1 ek olaj
- 4 marék rizottórizs
- 150 ml fehérbor
- alaplé
- 1 kis darab sütőtök megpucolva
- só, bors
- 1 nagy marék szárított vargánya forró vízbe áztatva
- 80 g parmezán
- 2 szelet libamáj
A díszítéshez
- friss petrezselyem
- Maldon só
- pörc
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A pirított libamellhez
- ½ db libamell hájjal együtt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- só, bors
A rizottóhoz
- 80 g vaj
- 60 g előfőzött gesztenye
- 2 fej salottahagyma (kisebb)
- 1 ek olaj
- 4 marék rizottórizs
- 150 ml fehérbor
- alaplé
- 1 kis darab sütőtök megpucolva
- só, bors
- 1 nagy marék szárított vargánya forró vízbe áztatva
- 80 g parmezán
- 2 szelet libamáj
A díszítéshez
- friss petrezselyem
- Maldon só
- pörc
A libamellről levágjuk a hájat, amit kis kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. Kiszedjük a pörcöt, a zsírból megtartunk a serpenyőben egy keveset, és magas hőfokon megpirítjuk rajta a nagyobb kockákra vágott libamellet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel, majd kiszedjük egy tálba, a serpenyőt félrerakjuk.
Egy nagyobb lábasban 20 g vajon lepirítjuk a kockákra vágott gesztenyét, majd ha megbarnult egy kicsit a vaj, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, rárakjuk a rizst, felöntjük a borral, majd ha elpárolgott a folyadék, folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet.
A 3. körnél belerakjuk az apróra vágott sütőtököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a beáztatott vargányát (lé nélkül, de ha szeretnénk, tehetünk bele egy keveset). Addig főzzük tovább, amíg a rizs majdnem elkészült. Hozzáadjuk a gesztenyét és a libamellet, majd a legvégén elkeverjük 60 g vajjal és a reszelt parmezánnal. Pár percig pihentetjük.
A libamájat a félretett serpenyőben megpirítjuk.
Tálakba szedjük a rizottót, rárakjuk a májat, megszórjuk egy kevés Maldon sóval, és friss petrezselyemmel, illetve a pörccel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a libamájas-sütőtökös rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!