Hozzávalók
- 300 g sertés csont nélküli tarja
- 50 g disznózsír
- só, bors
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottórizs
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 dl fehérbor
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 50 g vaj
- 50 g parmezán
Hozzávalók
- 300 g sertés csont nélküli tarja
- 50 g disznózsír
- só, bors
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottórizs
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 dl fehérbor
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 50 g vaj
- 50 g parmezán
A zsíron lepirítjuk a kockára vágott húst, majd félreszedjük. A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát ezen üvegesre pároljuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a rizst. Összekeverjük az őrölt pirospaprikával és a köménnyel, ezután ráöntjük a fehérbort, és elpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a húst, és kis adagokban elkezdjük felönteni a vízzel, amit intenzíven kevergetve elfőzünk róla, míg a rizs és a hús meg nem puhul. Ha kész, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a vajat és a reszelt parmezánt, majd elkeverjük, és tálaljuk.
Ha tetszett a magyaros rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!