Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Marha steak fajitas

Hozzávalók

2
személyre
+
2 szelet (összesen kb. 30 dkg) marha felsál (más megfelelő húsrészekkel is érdemes kísérletezni)
Só, bors, őrölt koriander és fokhagymapor a hús fűszerezéséhez
2 db kaliforniai paprika
1 fej kisebb lilahagyma
3 - 4 levél római saláta (vagy jégsaláta)
2 db nagy, kb. 30 cm átmérőjű tortilla

A paradicsomos-chilis salsához

15 dkg koktélparadicsom (vagy sima paradicsom)
1 db csípős chili
1 db habanero (ha durva arc vagy)
1 gerezd fokhagyma
½ fej vöröshagyma
1 dl étolaj
Só, bors

A sajtszószhoz

15 dkg cheddar sajt
1 púpozott tk kukoricakeményítő
2 dl tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marha steak fajitas

Igazi mexikói lazulás, már a készítés közben is úgy fogod érezni magad, mintha Acapulcoban épp triplaszaltót ugrottál volna egy sziklafalról. A szaftos steak, a brutál csípős salsa és a krémes sajtszósz így egyben bepuszilva pedig olyat üt, amire nem is számítottál.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
2 szelet (összesen kb. 30 dkg) marha felsál (más megfelelő húsrészekkel is érdemes kísérletezni)
Só, bors, őrölt koriander és fokhagymapor a hús fűszerezéséhez
2 db kaliforniai paprika
1 fej kisebb lilahagyma
3 - 4 levél római saláta (vagy jégsaláta)
2 db nagy, kb. 30 cm átmérőjű tortilla

A paradicsomos-chilis salsához

15 dkg koktélparadicsom (vagy sima paradicsom)
1 db csípős chili
1 db habanero (ha durva arc vagy)
1 gerezd fokhagyma
½ fej vöröshagyma
1 dl étolaj
Só, bors

A sajtszószhoz

15 dkg cheddar sajt
1 púpozott tk kukoricakeményítő
2 dl tejszín
Bevásárlólistához adom

Első lépésként klopfoljátok ki laposra a húst és fűszerezzétek meg. Tűzforró (!!!!) grill serpenyőben, kevés étolajon süssétek mindkét felét másfél-másfél percig. Közben küldjétek mellé a vékony csíkokra vágott kalifornia paprikát és azt is pirítsátok le. A megsült húst bugyoláljátok be alufóliába, így lesz omlós és szaftos. A paprikákat tegyétek félre.

salsa.jpg

Dobjátok össze a salsát: egy aprítógépbe küldjétek be a hozzávalókat és az egészet pürésítsétek össze. Már az illata is csíp, de ettől lesz jó!!

Csináljatok sajtszószt: vágjátok kockára a sajtot, dobjátok egy kisebb lábasba, szórjatok rá keményítőt és öntsétek nyakon a tejszínnel. Kis lángon kevergessétek, míg az egész szép krémessé nem válik. Ízlés szerint jöhet bele egy kis fokhagyma is, ha szeretitek.

nezokep_2.jpg

Minden megvan, már csak össze kell rakni az egészet:

A serpenyőben hevítsétek fel a tortillát, tépkedjétek rá a salátaleveleket, és pakoljátok rá a vékony szeletekre vágott steaket (a fóliában lévő szaftot is borítsátok rá!). Kanalazzatok rá a salsából, szórjatok rá egy kis finomra vágott lilahagymát, aztán persze ne hagyjátok ki a grillezett paprikákat sem! Az egészet öntsétek le a még meleg sajtszósszal, tekerjétek össze és már lehet is falni. Carrambaaaa!!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások