Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 300 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriander
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 100 m víz
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 tk méz
A salsához
- ½ szál kígyóuborka
- 100 g koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- ½ db lime leve
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 5 db tortillalap
- 200 g cheddar sajt
Marhahúsos quesadilla
Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 300 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk őrölt koriander
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 100 m víz
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 tk méz
A salsához
- ½ szál kígyóuborka
- 100 g koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- ½ db lime leve
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 5 db tortillalap
- 200 g cheddar sajt
A marhahúsos quesadillához először olajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a darált húst. Rádobjuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézet, felöntjük a vízzel és a paradicsomkonzervvel, és fél óra alatt, alacsony lángon egy sűrű ragut főzünk belőle.
A salsához apró kockákra vágjuk a zöldségeket, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
Jöhet az összeállítás: a tortillák felét megtöltjük, egyenlően elosztva a raguval, ráreszeljük a sajtot, és közepesen alacsony lángon, egy száraz serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. A salsával tálaljuk.
Ha tetszett a marhahúsos quesadilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!