Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 400 g újburgonya
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 szál rozmaring
- 50 g grana padano
- 50 g tömb mozzarella
A mázhoz
- 50 g barna cukor
- 75 g méz
- ½ db citrom facsart leve
- 1 ek Worcester szósz
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 400 g újburgonya
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 szál rozmaring
- 50 g grana padano
- 50 g tömb mozzarella
A mázhoz
- 50 g barna cukor
- 75 g méz
- ½ db citrom facsart leve
- 1 ek Worcester szósz
Az újburgonyát ⅔-ig előfőzzük. A máz összetevőit egy lábosban összeforraljuk, és egy kicsit be is sűrítjük. A csirkemelleket magasabb lángon kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalukon, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, még a serpenyőben egy ecsettel lekenjük a máz felével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, félidőben újra átkenve a maradék mázzal. A krumplikat negyedeljük, magas lángon olívaolajon elkezdjük pirítani, majd közé dobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a száráról lehúzott rozmaringot is. Amikor már majdnem kész, ráreszeljük a kétféle sajtot, és további 2-3 percig sütjük, amíg a krumplik aranybarnák nem lesznek és a sajt rá nem olvad, majd tálaljuk.
Ha tetszett a mázas csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!