Hirdetés
Instant

Meatloaf kölessel turbózva

Hozzávalók

4
főre
+
olaj
50 g köles
400 g darált pulykacomb
½ fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrzselyem
1 ml kakukkfű
1 mk oregánó
½ db szerecsendió
2 db tojás
bors
2 ek zsemlemorzsa
1 marék koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Meatloaf kölessel turbózva

Elég gyakran előkerül a szerkesztőségi ebédek során a meatloaf, aminek újabban a köleses változata lett népszerű nálunk. Szuperül működik főzelékekhez, salátákhoz, de igazából bármilyen körettel variálhatjátok, a végeredmény úgyis egy ütős, izgalmas vacsi vagy ebéd lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
olaj
50 g köles
400 g darált pulykacomb
½ fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrzselyem
1 ml kakukkfű
1 mk oregánó
½ db szerecsendió
2 db tojás
bors
2 ek zsemlemorzsa
1 marék koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

Sós, forrásban lévő vízhez (kétszeres mennyiségű mint a köles) 1 evőkanál olajat adunk és addig főzzük benne a kölest, amíg felszívja a vizet. Ha kész, lefedjük és félretesszük.

Ezután kiolajozunk egy kb. 18×24 cm-es tepsit és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával az alját és oldalát. Összekeverjük a darált húst a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával,  a rusztikusra vágott petrezselyemmel, és a koktélparadicsom kivételével a  többi hozzávalóval, valamint az időközben kihűlt kölessel, és hozzáadunk még 1 dl hideg vizet.

Ezt a formázásra nem alkalmas, hígabb keveréket egyenletesen szétterítjük a morzsázott tepsiben, megszórjuk morzsával a tetejét is, majd belenyomkodjuk a paradicsomokat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások